Yoga voor (toekomstige) mama’s

door Lisa De Groote

Elke Vrijdag van 17u30 – 18u30

Vinyasa Flow en core-stability

Op vraag van veel mama’s uit de praktijk die na hun postnatale lessen verder in beweging willen blijven, organiseren we deze Yogales. Het doel van deze yogalessen is om een intensieve workout voor het ganse lichaam te bieden met bijzondere aandacht voor het versterken van de buikspieren. Er wordt veel belang gehecht aan het correct en bewust gebruiken van je ademhaling tijdens het aanhouden en uitvoeren van krachtige Yogahoudingen. Tijdens de eerste 30 minuten beleef je een intense Vinyasa Flow waarbij je arm-, buik- , bil- en bekkenbodemspieren zullen getraind worden. Nadien volgt een rustige Flow, waarbij je lichaam en geest volledig tot rust zal komen.
We zien in de praktijk ook veel vrouwen die hun lichaam optimaal willen voorbereiden op een zwangerschap. Stress heeft namelijk een negatieve invloed op de vruchtbaarheid. Door toekomstige en jonge mama’s samen te brengen in 1 groep ontstaat een groot samenhorigheidsgevoel dat je zelfvertrouwen als (toekomstige) mama een boost zal geven.

Voor

  • Vrouwen met een kinderwens die hun lichaam optimaal (fysiek en mentaal) willen voorbereiden op een zwangerschap
  • Mama’s die hun lichaam vanaf 3 maand na de bevalling terug willen versterken zowel fysiek als mentaal
  • Voor deze lessen is het aangewezen reeds een goede basiscontrole van buik- en bekkenbodemspieren te hebben. Vanaf 6 weken na de bevalling plan je dus best eerst enkele individuele kine sessies in om te werken aan een stevige basis core-stability.
  • De oefeningen worden veilig aangepast voor vrouwen met een rectus-diastase.

Schrijf je in